A Budapesti Értéktőzsdén óriási volt a befektetők lelkesedése nyitáskor, és ez kitartott a nap végéig, igaz a forgalom alacsony volt, hisz kevesebb mint ötmilliárd foriont értékben születtek kötések. A BUX meredeken emelkedett: 112,65 pontos, vagyis 1,41 százalékos erősödést követően 8 054,65 ponton állapodott meg.A vezető részvények közül a legjobban a Richter szerepelt, melynek kurzusa a 2,1 százalékos erősödés nyomán csak 50 forinttal maradt el a 17 000 forintos határtól. A Matáv árfolyama 1,9 százalékkal 815 forintig hízott, míg a Molé másfél százalékos növekedés után 5 200 forinton állapodott meg. Az OTP csak messziről követte a száguldást. A hitelintézeti papír sokáig vesztésre állt, végül a nap végére kurzusa felkúszott 2 348 forintig ami 0,3 százalékos emelkedés a pénteki záróértékhez képest. Az Egis 1,3 százalékkal 8 100 forintra növelte értékét, míg a múlt hét végén száguldásba kezdő Humet árfolyama ismét limittel emelkedett és már 224 forintnál jár. A Rába-részvény is jól zárta a napot, hisz az utolsó kötés 1 020 forinton született, ami több mint négy százalékos erősödést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!