Ez alól már a magyar részvénypiac sem tudta kivonni magát, azután, hogy a héten többször is immunis volt a részvénypiac a rossz nemzetközi hangulatra. Így a nap elején még pluszban is megforduló részvény index a BUX sokat esett a nap végére, és végül 0,9 százalékos mínuszban 23 002 ponton zárta a hetet. Ennél azonban mélyebben 22 939 ponton is megfordult az index nem sokkal a zárás előtt.

A vezető részvények közül a Mol vezette az esést. A részvény közel 1,8 százalékot esett vissza, ami 23 180 forintos záró árat jelentett. Nagyot esett az OTP is, e részvény esetében azonban megszokottabb, hogy érzékenyebben reagál a nemzetközi hangulat változásaira. A részvény 1,5 százalékkal 5840 forintra esett vissza, amiben az az ilyesztő, hogy kiesett az elmúlt időszakban kijelölt sávjának alsó határáról, ami akár komolyabb zuhanást is hozhat az elkövetkező napokban.

A Magyar Telekomnál is véget ért az elmúlt napok szárnyalása, a részvény azonban ennek ellenére viszonylag jól tartotta magát, és 0,5 százalékkal 572 forintra esett vissza.

A Richter viszont szemben a piaccal 0,8 százalékka drágult, így 34 880 forinton zárt a részvény. Az Egis is jól szerepelt, a kisebbik gyógyszergyártó 1,1 százalékkal 19 600 forintra emelkedett a hét utolsó napján.

A kisebb részvények közül a Rába nem reagált érdemben arra, hogy az állam lett a legnagyobb tulajdonos, a részvény ára 0,4 százalékkal 785 forintra csökkent, igaz saját részvény vásárlások mellett. Az Állami Nyomda 4 százalékos részvényár esése mögött az osztalékszelvény levágása van, így a 33 forintos esést nyugodtan betudhatják ennek a részvényesek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!