A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1 csatornán elmondta: a német DAX index a BUX-hoz hasonló mértékben csökkent. A vezető elemző kiemelte, hogy az egész hét teljesítményét nézve a magyar piac jócskán felülteljesítette a nemzetközi börzéket.

QP | Quality Placement

A Mol 0,1 százalékkal 2960 forintra csökkent 2,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,2 százalékkal 10 330 forintra esett, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom  közel 1 százalékkal 410 forintra gyengült, forgalma 141,1 millió forint volt.

A Richter 0,3 százalékkal 5260 forintra drágult, a papírok forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!