Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta, pénteken jó hangulatban indult a kereskedés a nemzetközi és a hazai tőzsdén egyaránt, a nap végére azonban már az eladások domináltak, és csökkentek az árfolyamok. A Budapesti Értéktőzsdén is negatív tartományban zártak a vezető részvények, bár hazai piacmozgató hír nem volt pénteken.

A szakértő kifejtette, hogy alapvetően továbbra is a koronavírus terjedése miatti aggodalom jellemzi a befektetőket. Megjegyezte, hogy Kínában meghosszabbították a holdújévi ünnepek miatti munkaszünetet, de eddigi információk alapján hétfőn kinyit majd a sanghaji tőzsde, és a befektetők tartanak attól, hogy mekkora zuhanás lehet majd a kínai tőzsdén.

A Mol árfolyama 28 forinttal, 1,07 százalékkal 2580 forintra csökkent, 4,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 230 forinttal, 1,60 százalékkal 14 120 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,87 százalékkal 454 forintra gyengült, forgalma 377,7 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 10 forinttal, 0,15 százalékkal 6540 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 3 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3613,34 ponton zárt pénteken, ez 6,30 pontos, 0,17 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!