A részvénypiac forgalma 11,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

A szerdán nagyon jól teljesített a Budapesti Értéktőzsde, az európai piacon is kedvező volt a hangulat az előző napi eladási hullámot követően. A budapesti tőzsdén a forgalom a 12 milliárd forintot picivel meghaladó három havi átlag körül alakult - mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

A vezető részvények közül a Mol jelentősen erősödött, az árfolyamára kedvezően hatott az olajár keddi emelkedése.

A Mol 108 forinttal, 4,86 százalékkal 2328 forintra erősödött, 4,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,07 százalékkal 13 650 forintra nőtt, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 383,50 forint maradt, forgalma 104,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 75 forinttal, 1,02 százalékkal 7420 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3639,83 ponton zárt szerdán, ez 8,36 pontos, 0,23 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!