A részvénypiac forgalma 4,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a kedvezőtlen nemzetközi hangulat ellenére pluszban zárt a BUX, a magyar részvényindexet főként a Richter jó teljesítménye húzta.

A vezető hazai részvényekről egyedi, vállalati hírek nem érkeztek. A Mol a csökkenő olajárak ellenére erősödött, a Magyar Telekom irányt keresett, az OTP mínuszban fejezte be a napot, a forgalom ugyanakkor kimondottan alacsony volt a BÉT-en - tette hozzá a szakértő.

A Mol 20 forinttal, 0,84 százalékkal 2398 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 145 forinttal, 0,91 százalékkal 15 815 forintra csökkent, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,5 forinttal, 0,35 százalékkal 426,50 forintra nőtt, forgalma 52,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 180 forinttal, 2,28 százalékkal 8085 forintra emelkedett, a részvények forgalma 650,7 millió forintot ért el.

A BUMIX 3850,72 ponton zárt kedden, ez 7,98 pontos, 0,21 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!