A részvénypiac forgalma 23,8 milliárd forint volt, a vezető részvények csökkentek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, profitrealizálás, illetve negatív korrekció volt csütörtökön a magyar részvénypiacon. A vezető részvények közül az OTP és a Richter árfolyama csökkent a legnagyobb mértékben.

Hozzátette, a Richter részvényeinél hetek óta látszik a csökkenő trend, ez folytatódott csütörtökön, az OTP-nél profitot realizáltak a befektetők, hiszen az elmúlt hetekben jelentős mértékben emelkedett a banki papír árfolyama.

A Mol 6 forinttal, 0,26 százalékkal 2264 forintra csökkent, 3,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 215 forinttal, 1,37 százalékkal 15 520 forintra esett, forgalmuk 10,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,0 forinttal, 0,25 százalékkal 404 forintra gyengült, forgalma 487,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 205 forinttal, 2,52 százalékkal 7930 forintra csökkent, a részvények forgalma 8,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3691,66 ponton zárt csütörtökön, ez 4,31 pontos, 0,12 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!