A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

Külföldről nem érkezett impulzus, ezért alacsony forgalom mellett iránykeresés jellemezte a BUX-index mozgását pénteken - mondta Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője.

QP | Quality Placement

A vezető részvények közül gyengült a Mol, a Magyar Telekom és az OTP is. Utóbbi esése az elemző szerint a befektetők egy része által végrehajtott profitrealizálással is magyarázható, ugyanis a bankpapír árfolyama csütörtökön 1,95 százalékkal 15 160 forintra nőtt.

Úgy vélte, a piac szereplői pozitív üzenetként értékelték, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki évnyitó sajtótájékoztatóján elhangzott, a kormány fenn akarja tartani a gazdasági növekedés ütemét.

A Mol 8 forinttal, 0,28 százalékkal 2882 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 160 forinttal, 1,06 százalékkal 15 000 forintra esett, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 445 forintra gyengült, forgalma 106,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,78 százalékkal 6480 forintra erősödött, a részvények forgalma 983,1 millió forintot ért el.

A BUMIX 3806,14 ponton zárt pénteken, ez 23,49 pontos, 0,62 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!