Hétfőn kezdődött meg a kereskedés a Futureal Holding 1100 darab, egyenként 50 millió forint névértékű zöld kötvényével. A fix kamatozású kötvény futamideje 10 év, a kötvény kupon mértéke 4 százalék, a hozama pedig 3,46 százalék - írja a közleményben.

A Növekedési kötvényprogramban (Nkp) márciusban kibocsátott Futureal zöld kötvények iránt kimagasló volt a piaci érdeklődés: a vállalat 50 milliárd forint névértéken meghirdetett kötvénycsomagjára 57,75 milliárd forint árfolyamértékű ajánlat érkezett be. Végül a társaság összességében 55 milliárd forint névértékű kötvényt értékesített, amely az Nkp egyik legnagyobb volumenű kibocsátását jelenti.

A BÉT Xbond ötvenedik kibocsátója, a Futureal Holding a közép-európai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője. Befektetési portfóliójában városrehabilitációs projektek, kereskedelmi ingatlanbefektetések, illetve irodai, ipari és logisztikai beruházások egyaránt megtalálhatók. A több mint 500 embert foglalkoztató Futureal Holding fennállása óta több mint 180 projekt kivitelezésében vett részt mintegy 5 milliárd eurós értékben - írták a közleményben.

A BÉT 2019-ben indította el a BÉT Xbond alternatív kereskedési platformját, amely a nyilvános kötvénykibocsátást választó vállalatok számára könnyített feltételek mellett biztosít kereskedési felületet. A kibocsátók között elsősorban magyarországi nagyvállalatok találhatók, de a középvállalati szektor is képviselteti magát. A platform a Növekedési kötvényprogramban kibocsátott kötvények tőzsdei kereskedésbe való bevezetésére szolgál. A társaságok ezzel a lehetőséggel élve többek között új beruházásokat és fejlesztéseket valósíthatnak meg, tovább diverzifikálhatják forrásbevonási lehetőségeiket, illetve kihasználhatják a nyilvános tőkepiaci működésből fakadó előnyöket - olvasható a BÉT közleményében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!