A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék szerencsére nem havazta be a budapesti parkett kereskedési kedvét: összesen több mint 10 milliárd forint értékben születtek kötések. Bár a nap nagy részében a BUX hétfői záróértéke alatt mozgott, záráskor enyhe pluszt regisztrálhatott, amit nagyrészt a Richter papírjának köszönhetett. A gyógyszeripari papír ugyanis óriási forgalom mellett 2,1 százalékkal tudta növelni értékét és 15 200 forinton zárt. A nap másik nyertese a blue chipek között a Mol részvénye volt, melynek árfolyama 0,7 százalékkal tornázta feljebb magát, így 5 695 forinton állapodott meg. Nem volt ilyen szerencsés az OTP papírja, mivel alig 3 forinttal, vagyis 0,1 százalékkal maradt alatta hétfői záróértékének: kurzusa 2 217 forinton landolt. A Matáv-részvény árfolyama 1,1 százalékkal csúszott lejjebb, így 860 forintról várja a szerdai nyitást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!