A budapesti parketten hét végére megélénkült a kereskedés: több, mint 10 milliárd forint értékben születtek kötések. a BUX a mai emelkedésének köszönhetően pozitív hetet zárt, a mutató 0,9 százalékkal állt feljebb, mint múlt pénteken. A forgalom negyven százalékát az OTP-részvénye adta. A hitelintézeti papír árfolyama 2,8 százalékkal emelkedett és 2 180 forinton fejezte be a hetet. A Mol részvénye szintén jól szerepelt: az 5 550 forintos zárókurzus 2,2 százalékos emelkedést takar. A Richter papírja 2,7 százalékos emelkedésével ismét leelőzte a 2,0 százalékkal gyengülő Egist: előbbi 14 375, míg utóbbi kereken 14 000 forintos árfolyamon állt meg. A vezető részvények közül egyedül a Matáv gyengült. A távközlési papír kurzusa 0,8 százalékkal 852 forintra csúszott vissza, ami 2,5 százalékkal gyengébb, mint múlt pénteken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!