BÉT: ezer alá esett a Matáv

A BÉT indexe a nap végére mérsékelte addig sem komoly veszteségét, s pénteki záróértékétől hajszálnyival, 1,3 ponttal elmaradva 8 396,15 ponton fejezte be a kereskedést. A parkett forgalmán meglátszott, hogy ma a Wall Streeten szünnap volt, a pesti börzén mindössze 2,4 milliárd forint értékben születtek kötések.
Ádám Viktor, 2002. május 27. hétfő, 17:12

A BUX-ot főként az 1,1 százalékkal 989 forintra csökkenő Matáv gyengítette, de nem egészen egytized százalékkal 2 293 forintra süllyedt az OTP is. A Mol 0,1 százalékkal 5 425 forintra erősödött, a Richter pedig 1,2 százalékkal 16 595 forintra drágult. A pletykák szerint valami készülőben van a hazai vegyipar háza táján: míg pénteken a TVK szárnyalt, addig ma - jelentős forgalom mellett - a BorsodChem-papírok produkáltak komoly, 6 százalékos drágulást, amely 4 770 forintos záróárat eredményezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK