A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX pénteken csaknem 70 pontos, vagyis fél százalékos mínuszban, 14 101 ponton zárt, holott a mutató napközben járt ugyanekkora pluszban is. Annak ellenére, hogy a hét utolsó kereskedési napján általában kevésbé aktívak a befektetők, ráadásul New Yorkban rövidített kereskedést tartottak a befektetők, a forgalom jelentős volt, hisz 14 milliárd forint értékben születtek kötések. A kötések terén élen járó Mol-OTP páros ellentétesen fejezte be a napot. Az olajrészvény 0,8 százalékkal erősödve 12 185 forintig jutott, az OTP azonban 1,4 százalékot veszített értékéből és 5 270 forinton fejezte be a napot. A Matáv tőle szokatlan ugrást produkált, árfolyama ugyanis 2,5 százalékos emelkedést követően 794 forintra módosult. A nagy gyógyszerpapírok rossz napot zártak, az Egis 1,3, a Richter 3,2 százalékkal csúszott vissza, így előbbi 10 655, utóbbi 22 850 forinton állapodott meg. A Humet csodaszámba menő megmenekülése újabb azonban 33 százalékkal hajtotta fel a szektor legkisebbjánek árfolyamát, mely így már 32 forintot ér.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!