Az indexet főként a 2,2 százalékkal 4 275 forintra dráguló Mol, illetve az 1,1 százalék emelkedéssel 735 forinton záró Matáv húzta fel, de 0,35 százalékkal 15 750 forintra a Richter is erősödött. Az OTP ugyanakkor lefelé tartott, árfolyama 2,5 százalékkal 13 255 forintra esett. A kisebb, korábban jól teljesítő papírok közül a Rába kurzusa ezúttal nem változott, a Phylaxia pedig folytatta negatív korrekcióját, a mai 6,3 százalékos zuhanás 74 forintos záróárat eredményezett. Az IBUSZ papírjai 16,7 százalékos eséssel 575 forinton landoltak. A zuhanás érthető, hiszen az ötnapos tőzsdei teljesítési határidő miatt legjobb esetben is csak a pénteken részvényhez jutók reménykedhetnek abban, hogy az IBUSZ Utazási Irodák beolvadásával egyet nem értve jó áron válhatnak meg papírjaiktól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!