BÉT: lehúzta a Richter a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, annak ellenére, hogy egész nap pluszban volt, záráskor a napi minimumához közel, 0,1 százalékos mínuszban állapodott meg. A gyengülésért a zuhanó Richter-részvény volt a felelős.
Kummer Krisztián, 2003. március 14. péntek, 16:59
Fotó:

A pesti értékpapír-börze pénteki forgalma közepes, 6,4 milliárd forintos volt. A BUX a százpontos sávnak, melyben mozgott, az alsó határa közelében, 7 261,09 ponton állt meg, ami 10,08 pontos esés a csütörtöki szinthez képest. A hét végi süllyedés azonban nem sokat számított, hisz a mutató a hét folyamán így is közel három százalékkal emelkedett. A BUX gyengüléséért a Richter volt a felelős. A gyógyszeripari papír árfolyama 300 forintos, vagyis 2,1 százalékos csökkenés után 14 150 forinton zárt. Szektortársa, az Egis részvénye ugyanakkor 2,2 százalékkal növelte értékét, így az 6 900 forinton fejezte be a napot. A Matáv papírja 0,8 százalékkal 725 forintra hízott. A Mol-részvény halvány, 10 forintos emelkedést produkált, így kurzusa 4 900 forintra nőtt. Az OTP-papírja viszont 2 forintot veszített értékéből, így 2 255 forintról várja a hétfői nyitást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK