BÉT: zuhant a gyógyszerszektor

A csütörtöki esés után pénteken is mérséklődött a BUX, a BÉT irányadó indexe 183,79 pontos, vagyis 1,28 százalékos mínuszban, 14 161,57 ponton zárt. A lejtmenetet ezúttal az Egis és a Richter vezette, de nagyot esett a Matáv is.
Kummer Krisztián, 2004. december 10. péntek, 17:20
Fotó:

A Budapesti Értéktőzsdén látványos mérséklődéssel zárult a hét utolsó kereskedési napja, pedig a BUX a nap nagy részében tartotta magát. Délután azonban túlsúlyba került az eladói oldal, s az általános profitkivét megpecsételte az irányadó index sorsát is. A legrosszabbul teljesítő blue chip címet a Richter nyerte el, mely ráadásul a teljes, 7,6 milliárd forintos forgalom több mint egyharmadáért volt felelős. A gyógyszerpapír 2,4 százalékos zuhanás után 21 860 forinton kötött ki, míg szektortársa, az Egis 4,0 százalékot veszített értékéből és 10 750 forinton fejezte be a napot. A Matáv 1,8 százalékkal karcsúsodott, így nap végén alig 822 forintot ért. Az OTP és a Mol kurzusa egyaránt 0,7 százalékkal csökkent, így előbbi 5 330, utóbbi pedig 12 245 forinton állapodott meg. A Démász több mint 100 milliós forgalom mellett 3,4 százalékos csökkenésen esett át.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK