Betörne a kínai piacra a Humet

A Humifulvát exkluzív kereskedelmi jogára vonatkozó szándéknyilatkozatot írt alá a Humet és a Xiamen XingTongFu.
Józsa Bernát, 2010. március 2. kedd, 08:44
Fotó:


A Humet mint leendő licencadó, valamint a Kínában bejegyzett Xiamen XinTongFu Import & Export Co. Ltd. tárgyalásait követően szándéknyilatkozatot írtak alá - jelentette be a Humet a BÉT honlapján hétfő éjjel.

A szándéknyilatkozat szerint a kínai cég exkluzív kereskedelmi jogot kért a Humifulvát alapú termékekre a Kínai Népköztársaság területére, melyet a Humet közleménye szerint a magyar társaság kész megadni. Az ehhez szükséges kereskedelmi szerződés részleteinek tárgyalását elkezdték.

Amennyiben a piac fejlődése megkívánja, a Humet kész a jelenlegi magyarországi gyártási kapacitását új beruházással
megnövelni, illetve a kooperáció későbbi időszakában a Kínai Népköztársaság területén történő termékgyártást lehetővé tenni és a gyártókapacitás (a Humet technológiáján alapuló új gyár) kialakításában részt venni. Az ehhez szükséges erőforrásokkal a
a közlemény szerint rendelkezik a kínai társaság.

A Xiamen XinTongFu Import & Export Co. internetes honlapja szerint a cég táskák, PVC termékek, generátorok, szélerőművek, különböző kézműves tárgyak, bútorok, gépek, ruhaneműk, építőanyagok és vegyszerek kereskedelmével foglalkozik. A honlapon vásárolható termékek azonban kizárólag táskákra, pénztárcákra és hátizsákokra korlátozódnak.

A Humet már Civin János elnöklése alatt, 2008 tavaszán is kacérkodott a kínai piacra való belépés gondolatával, akkor az engedélyeztetés kedvező elbírálása esetén egy kínai vállalatba történő beruházás keretén belül tervezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK