Novemberben összesen 870,6 milliárd forintos forgalmat könyvelhettek el a magyar részvénypiacon a brókercégek, ami 25,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál. (Az adatok duplikáltak vagyis az adásvételt mindkét brókercég jelzi.) Ugyanakkor a novemberi forgalom 13 százalékkal alacsonyabb az októberi értéknél. A novemberi forgalommal együtt az év első tizenegy hónapjában 9671 milliárd forint volt a duplikált forgalom, szemben az egy évvel korábbi 10 422 milliárddal. Az alacsonyabb 2009-es forgalom oka elsősorban az év eleji pangásnak tudható be, tavaly ugyanis januártól áprilisig 1000 milliárd feletti forgalmat mértek minden hónapban, míg az idén egyetlen egyszer sem ment e fölé a forgalom az év első négy hónapjában. A különbség egyébként januárban volt kiugró, hiszen a tavalyi 1400 milliárd forinttal szemben az idén csak 564 milliárd forintot értek el a brókercégek. A legjobb teljesítményt november végéig az Erste könyvelhette el 2000 milliárd feletti forgalommal, míg a második a KBC, a harmadik pedig a Cashline volt. Novemberben viszont a dobogó alsó fokára az éves összesítésben negyedik helyen álló Concorde léphetett fel, az első két helyen azonban nem volt meglepetés. Az első tízbe novemberben befért az OTP is a forgalmat tekintve, kiszorítva az év első tizenegy hónapját tekintve ezen a helyen álló ING-t.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!