A viszonylag fontos szintek kikiáltott 5650 forint eleste után meredeken zuhanni kezdett az OTP árfolyama, a bankpapír röviddel dél előtt 5570 forint körül cserélt gazdát - ez 4 százalékos mínuszt jelent tegnaphoz képest.  A Magyar Telekom 590 forint, ez 2 százalékos mínusznak felelt meg, a Mol 20 500 forintig csúszott vissza.


A gyógyszergyártó cégek lefelé csorognak-stagnálnak, a tegnap jelentő Egis részvényei 2 százalékkal estek, 21 950 forintig, a Richter stagnált. A CIG részvényei folytatják lejtmenetüket a 760 forintos mélypontról 780 forintig jött vissza a részvény árfolyama.

A rossz hangulat üzletkötők szerint egyértelműen annak köszönhető, hogy a hírek szerint a kormány a különadókat a tervezettnél hosszabb ideig vetné ki.

A BUX index 2,5 százalékkal zuhant, 22 744 pontig, ezzel az index kiesett a hónapok óta épülő emelkedő ék alsó szárából, s ez további esést valószínűsít technikailag középtávon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!