Bezár a csalással vádolt magyar brókercég

A Reálszisztéma Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. úgy döntött, bezárja kapuit és felhagy üzleti tevékenységével - értesült a Figyelő Online. A brókercéghez még tavaly novemberben rendelt ki az MNB felügyeleti biztost, akkori közlés szerint a BTel problémáihoz kapcsolódtak a brókercégnél feltárt hiányosságok.
portfolio.hu, 2016. április 29. péntek, 13:44
Fotó: Napi.hu

A Reálszisztéma mai rendkívüli közgyűlésén tájékoztatta az ügyfeleit és dolgozóit arról, hogy felhagy üzleti tevékenységével, a megváltozott piaci körülményekkel és a csökkenő mérethatékonysággal indokolva a döntést. A brókercég elmondása szerint csak azután fogja majd az MNB visszavonni a tevékenységüket, miután minden ügyfelükkel elszámoltak - írta a lap.

Az MNB tavaly novemberi közleményében írt arról, hogy a Quaestor Alapkezelő és a Globeserv mellett a Reálszisztémához is felügyeleti biztost rendelt ki, amire a befektetők jogi és gazdasági érdekeinek védelme miatt volt szükség. A jegybank akkor azt írta: a Globeservnél és a Reálszisztémánál fellelt hiányosságok alapvetően a Business Telecom Nyrt. (BTel) - MNB által feltárt, illetve ismertté vált - problémáihoz kapcsolódnak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK