Bezuhant Amerika

Az amerikai tőzsdeindexek nagy zuhanással indítottak pénteken. A kereskedés kezdete előtt a republikánus többségű képviselőház elnökének közlése áll e kezdés mögött, miután bejelentette, hogy a költségvetési szakadékról szóló megbeszéléseken a "B-terv"-et is elvetették.
NAPI, 2012. december 21. péntek, 15:48
Fotó: Napi.hu

A Dow a nyitás után rögtön több mint 100 pontos zuhanással indított - jelenleg 116 ponttal a tegnapi záróérték alatt jár 0,9 százalékos veszteséggel. Az S&P-500 1, a Nasdaq 1,5 százalékos esésben van jelenleg.

Az úgynevezett B-terv a jelenlegi adószabályozásokat az amerikai adófizetők 99 százalékára kiterjesztette volna a jövő évtől.

John Boehner közép-európai idő szerint 16:00 órakor tart sajtótájékoztatót a fejleményekről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK