Bár a reggeli órákban még erősödni tudott a Budapesti Értéktőzsde, a lendület hamar abbahagyott és már a délelőtt folyamán mínuszba fordult az index.

A nap legfontosabb eseménye az volt, hogy a Richter közzétette a negyedik negyedéves számait, amelyek elmaradtak a várakozásoktól. Ennek megfelelően a gyógyszeripari vállalat részvényei 2,2 százalékos esésben állnak, míg a Mol 0,6, az OTP pedig 1,1 százalékos erősödésnek örülhetett, miközben a Magyar Telekom stagnált.

A forgalomat tekintve nem meglepő módon a Richter vezet 2,9 milliárddal, őt az OTP követi 452 millióval, míg a képzeletbeli dobogóra a Mol fért fel 224 millióval.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!