A viszonylag negatív nemzetközi befektetői hangulatban vegyesen teljesített a magyar börze, a BUX fél százalékos mínuszban, 18 403 ponton zárt. Az alacsony forgalom jellemezte kereskedés során határozottabb eladók érkeztek a Mol piacára, amelynek hatására 15 105 forintig esett az olajpapír árfolyama, majd 1,9 százalékos mínuszban 15 195 forinton zárt. Már a nap elején megérkeztek az eladók a Magyar Telekom részvények piacára is, a tegnap még 303 forinton záró részvény hamar 300 alá került, majd a 296 forintos mélypont fölött egy forinttal, 297 forinton zárt. A két százalékos süllyedésben szerepe volt a HSBC reggel kiadott leminősítésének is.

Az OTP 0,3 százalékos mínuszban 4201 forinton fejezte be a napot, a Richter viszont több mint egy százalékot erősödött a tegnapi megbicsaklás után, így 4005-ről 4050 forintra emelkedett az árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!