A szerdai, halvány érdeklődéssel kísért dupla aukció után feltámadt az elsődleges forgalmazók vásárlási kedve. A 12 hónapos diszkontkincstárjegyek csütörtöki értékesítésén a meghirdetett, 40 milliárd forintos mennyiségre 98,5 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok, így az Államadósság Kezelő Központ ötmilliárd forinttal emelte a tétet. Az elfogadott hozamok 7,88-7,97 százalék között szóródtak, a 7,94 százalékos átlag 6 bázisponttal múlta felül a szerdai másodpiaci benchmarkot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!