Az MTI értesülése szerint eddig öt személyt vettek őrizetbe, köztük cégvezetőket és brókereket. A Capital Partners nevű cégnél tartottak házkutatást - mondta a cég egyik alkalmazottja újságírók előtt.

A Bajcsy-Zsilinszky út 53. számú épület előtt kéklámpás rendőrségi autók és mikrobuszok állnak, a ház bejáratát négy rendőr őrzi, és az utcáról az is látható, hogy a belső udvaron jelentős számú rendőr tartózkodik. Arról, hogy mi az akció célja, az épület előtt tartózkodó rendőrök nem nyilatkoztak az MTI-nek.

A környéken egyre több a nézelődő, de az újságírókkal együtt ők is csak találgatni tudják, hogy mi történhet az épületben. A ház bejáratánál a falon több cégnek is kint van a logója, de nem lehet tudni, hogy ezek közül valamelyik irodájába vagy esetleg egy magánlakásba mentek be a rendőrök.

Az újságírók között a helyszínen az az információ terjed, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) feljelentése alapján egy prágai központú brókercégen ütöttek rajta a rendőrök. A gyanú szerint több száz milliós, de lehet, hogy milliárdos csalás áll a háttérben.

Az épületbe senkit sem engednek be a rendőrök, csak egy nemzetközi szállítócég munkatársa mehetett be.

A Capital Partners nevű cégnél tartottak házkutatást a rendőrök - mondta a cég egyik munkatársa, aki az utcán nyilatkozott az újságíróknak. A fiatalember szerint a rendőrök 10 óra körül jelentek meg a prágai központú cég irodájában, majd felvették a bent tartózkodók adatait. A piackutatással foglalkozó fiatalember azt mondta: nem tudják, miért jelentek meg a rendőrök. Arra a kérdésre, hogy valakit bilincsben vittek volna-e el, azt mondta, hogy ilyet nem látott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!