Bizakodva várja Európa az újabb görög híreket

A szerdai komolyabb pluszok után a nagyobb nyugat-európai tőzsdék emelkedéssel nyitottak csütörtökön.
NAPI, 2011. június 30. csütörtök, 10:27
Fotó:

A londoni Footsie 0,7, a frankfurti DAX 0,1, a párizsi CAC 40 index pedig 0,2 százalékos pluszt mutatott a kereskedés első szakasza után.

A befektetők között kitart a szerdai görög parlamenti szavazás okozta bizakodás, azonban csütörtökön újabb voksolás következik a balkáni országban a megszorító csomag kiegészítő lépéseiről.

A görög híreknek elsősorban a pénzintézeti szektorban örülnek, a bankok kiemelkedően drágultak az európai kereskedés első szakaszában, de az energiacégek is jól szerepeltek.

A bankszektor fontos híre volt, hogy a brit Lloyds hatalmas, 15 ezer főt érintő leépítést és a nemzetközi piacokról való kivonulást jelentett be egy 1,5 milliárd fontos költségcsökkentés érdekében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK