Bizonytalan kereskedési nap jön a BÉT-en

Az elemzők szerint a nemzetközi hangulat befolyásolja hétfőn a Budapesti Értéktőzsde kereskedését - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. október 15. hétfő, 08:42
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Pénteken sikerült felfelé korrigálnia a hazai részvénypiacnak, párhuzamosan a nemzetközi befektetői hangulat javulásával - kezdi elemzését Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.

Úgy látja bizonytalan, enyhén lefelé mutató mozgásra lehet számítani, a vezető részvények közül az OTP esetében továbbra is a 9800 forintos támaszra érdemes figyelni, amennyiben letörik, viszonylag rövid időn belül elérhető lehet a 9600 forintos szint.

A Mol piacán intenzív visszapattanást lehetett látni, a 2900 forintos és a 3000 forintos szintek határozhatják meg a következő napokban a mozgását. A Richter esetében rövid távon, hamarosan elérhető lehet az 5300-5400 forintos tartomány. A Magyar Telekom árfolyama a 395 forintos támasz alatt zárt, hétfőn folytatódhat a csökkenés, és a 380 forintos szintet célozhatja meg az árfolyam - írja elemzésében Varga Zoltán.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője szerint a nemzetközi hangulattal együtt közepes forgalom jellemzi majd a Budapesti Értéktőzsde hétfői kereskedését. Kiemelte, a mínuszban lévő ázsiai tőzsdék hangulata befolyásolja majd az európai, köztük a magyar kereskedését is. Hétfő délután amerikai kiskereskedelmi adatokat hoznak nyilvánosságra, ez hatással lehet a budapesti kereskedésre.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 443,35 pontos, 1,23 százalékos emelkedéssel, 36 347,89 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 64 forinttal, 2,21 százalékkal, 2966 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 75 forinttal, 0,76 százalékkal, 9910 forintra nőtt, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2,50 forinttal, 0,63 százalékkal, 394 forintra gyengült, forgalma 172,8 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 1,56 százalékkal, 5200 forintra emelkedett, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK