A Dax napon belül 10 pontot jött föl, ám így is egy százalékos mínuszban tartózkodik pénteken fél órával a nyitás után. A párizsi CAC-40 index 1,22, a londoni FTSE-100 0,54 százalékos esést mutat. A spanyol index másfél százalékos mínuszban tartózkodik.

Az amerikai határidős indexek 0,4 százalékot estek, de az ázsiai kereskedés idején volt jóval nagyobb is a mínusz.

A hangulatot negatívan befolyásolta, hogy ma reggl a Moody's negatív figyelőlistára tette Spanyolország Aa2-es besorolását. Kellemes meglepetést okozott viszont a német kiskereskedelmi forgalom 6,3 százalékos emelkedése, igaz a növekmény részben naptárhatásnak köszönhető.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!