Svájcban a várakozások ellenére enyhült az inflációs nyomás augusztusban - a hírre a frank eurójegyzése az 1,30-as ellenállás fölé ugrott, majd innen a csütörtöki zárószintek közelébe ereszkedett vissza. A vártnál jobb svájci GDP- és kisker-adat ellenére a fogyasztói pénzromlás üteme mérséklődött - amennyiben a trend marad, akár intervencióra is kényszerülhet a svájci jegybank, ez pedig a frankhitelesek terheit is enyhítené.

Az euróért 284,55 forintot kértek péntek reggel a devizapiacon, a zloty és a korona is az előző napi zárószintek közelében egyensúlyoz. A dollárért 221,90 forintot kértek, 218,50 forintot ért.

Az euró/dollár kurzusa 1,2820 közelében ingázik, a közös deviza az ECB elnökének csütörtöki nyilatkozatát követően lépte át az 1,28-as határt, a közös devizával azóta e szint fölött kereskednek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!