Bookline: növekvő forgalom, növekvő veszteség

A tervezettnél valamivel kisebb, de így is imponáló mértékben, a tavalyi első kilenc hónaphoz képest 54 százalékkal nőtt a Bookline.hu forgalma.
NAPI, 2008. november 20. csütörtök, 09:23
Fotó:

Az internetes áruház háromnegyed éves gyorsjelentéséből kiderül, hogy a társaság a magyar könyvpiac negyedik legnagyobb szereplőjévé nőtte ki magát. Az első kilenc hónap 2161 millió forintos árbevételéből 90 százalék jut a könyvekre - ez már 5-6 százalékos piaci részesedést jelent -, a többi az utóbbi egy évben indult dvd-, műszakicikk- és kozmetikumkereskedelemre.

A Bookline.hu idén 134 milliós évközi veszteséget ért el, szemben a tavalyi háromnegyed éves 84 millióval. Az EBITDA a tavalyi 24 millió után 80 millió volt idén, ám a könyvpiac sajátosságai miatt a negyedik negyedévben - amikor a várható forgalom több mint 40 százaléka realizálódik - az eredményszámok javulhatnak. A jelentésből kitűnik, hogy a Napiban is 50 százalék erejéig tulajdonos Közép-európai Média és Kiadó Zrt. részaránya - az alapító Márffy György, Földvári Gábor és Korányi G. Tamás kiszállása nyomán - 95 százalékra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK