A bankpapír célárfolyama jelenleg 9200 forint, mely 25 százalékos csökkenést jelent a korábbi, 12 308 forintos előrejelzéshez képest. Az aktuális árfolyamhoz képest az elemzői becslés így is jelentősen magas - az OTP papírok a BÉT-en jelenleg 6872 forinton cserélnek gazdát, értékük reggel óta 0,3 százalékot emelkedett. A prognózis módosításának oka a magyar gazdaság lelassulása, elsősorban a 2007 negyedik negyedévben produkált 0,8 százalékos növekedés. A legutóbbi fejlemények arra engednek következtetni, hogy a magyar gazdaság és a bankszektor hosszan tartó recesszióba süllyedhet - indokolnak a HBSC elemzői.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!