Bővülő forgalom, zsugorodó eredmény az Egisnél

Január és szeptember között az Egis-csoport 4,759 milliárd forint mérleg szerinti nyereséget ért el, ami 26,9 százalékkal elmarad a tavalyi első háromnegyedévben feljegyzettől. A csoportszintű forgalom mindeközben 13,5 százalékkal 52,648 milliárd forintra nőtt - derül ki a társaság magyar számviteli szabályok szerint készített, nem auditált gyorsjelentéséből.
Kolozsi Pál, 2001. november 14. szerda, 07:53
Fotó:

A csoporton belül az Egis Rt. mérleg szerinti nyeresége 5,486 milliárd forint volt, ami 14 százalékkal marad el az egy évvel korábbi adattól, a nettó árbevétel azonban 13,9 százalékkal 36,164 milliárd forintra emelkedett. A társaság szerint a belföldi és exportforgalom kedvező emelkedése jó alapot ad a további növekedéshez. A költségek növekedése ugyan mérsékelt volt az idén, a gazdálkodásban azonban jelentkeztek olyan egyszeri ráfordítások, amelyek megismétlődése az elkövetkezendő időszakban nem várható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK