A vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest. Alapvetően jó volt a nemzetközi tőzsdéken is a hangulat hétfőn, ez segített a BUX-nak is. Az optimizmus a brit népszavazással kapcsolatos hírnek volt köszönhető, miszerint ismét az EU-pártiak kerültek többségbe.

A legnagyobb mértékű emelkedést a Magyar Telekom részvényei érték el, a papírok 2,3 százalékos rallyt követően 445 forinton zártak 226 millió forintos forgalom után. A Mol 1,1 százalékkal  16 370 forintra erősödött 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP 1,2 százalékkal 6761 forintra erősödött, forgalma 3,3 milliárd forintot tett ki. A Richter-papírok árfolyama 1,27 százalékkal 5429 forintra emelkedett 1,3 milliárd forintos forgalmat követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!