Búcsúzóul hárommilliós bírság a Nomurának

A PSZÁF egy augusztusi vizsgálat nyomán hárommillió forintra bírságolta a magyar értékpapírpiacról időközben kivonult Nomura Értékpapír Magyarország Rt-t. A társaság két dologban vétett, egyrészt az ügyfélpénzeket a Citibanknál vezetett vállalkozói devizaszámlán tartotta (letéti, vagy tőzsdeforgalmi számla lett volna a helyes megoldás).
Molnár Gergely, 2001. november 8. csütörtök, 08:12
Fotó:

Másrészt a Nomura kozmetikázta adatszolgáltató lapját is, amikor annak ellenére 0 fedezettséget jelentett, hogy valójában fedezetlenség esete állt fönn. Az ok egy ügyfél késedelmes teljesítése, ami miatt más ügyfelek pénzét vették igénybe, s az rt. folyószámláját vezető bank automatikusan folyószámlahitelt is nyújtott a luk betömésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK