A részvénypiac forgalma az átlagosnál alacsonyabb, 8,4 milliárd forint volt. A vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest: az OTP és a Magyar Telekom erősödött, annak mértéke azonban nem tudta teljes mértékben kompenzálni a Mol és a Richter gyengülését - írja az MTI.

Kéri Lajos, az Erste Befektetési Zrt. vezető üzletkötője szerint az előző naphoz hasonlóan alulteljesítő volt a BUX index, kis forgalom mellett nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Úgy vélte, lehetséges, hogy ez már a gyorsjelentéseknek is tulajdonítható - csütörtökön a Mol, pénteken pedig az OTP és a Richter jelent -, emiatt kivárnak a befektetők.

A vezető üzletkötő szerint a márciusi mélypontokat követő nagy emelkedések után kicsit kezdenek elbizonytalanodni a piacok. Mind Európában, mind az Egyesült Államokban megjelent már a negyedéves gyorsjelentések kétharmada, amelyek általában a koronavírus-járvány hatásai körül forognak. Azt lehet látni, hogy az S&P500 egy részvényre jutó profitja éves szinten 9 százalékos csökkenést mutat, míg Európában az 50 legnagyobb cég esetében 30 százalékos a visszaesés.

Egyfajta bizonytalanság érzékelhető, el van könyvelve ugyanis, hogy a második negyedév még sokkal rosszabb lesz, eközben azonban a tőzsdék igen magasan vannak, az S&P500 15 százalékkal, a DAX pedig 20 százalékkal marad el történelmi csúcsától - mondta Kéri Lajos. Hozzátette, a május egyébként is a profitrealizálásról szokott szólni, emiatt érdemes továbbra is óvatosnak lenni ebben a hónapban.

A devizapiacon az euró/forint árfolyam "benézett" 350 forint alá, egészen 348 forintig erősödött, a nap végére azonban megfordult az irány, és az árfolyam visszagyengült 350 forint fölé, a BÉT zárása előtt 350,60 forinton jegyezték a forintot az euróval szemben.

A Mol árfolyama 10 forinttal, 0,49 százalékkal 2040 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 20 forinttal, 0,22 százalékkal 9275 forintra erősödtek, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom ára 8,50 forinttal, 2,20 százalékkal 395,50 forintra nőtt, forgalma 143,3 millió forint volt.

A Richter-papírok 45 forinttal, 0,67 százalékkal 6705 forintra gyengültek, forgalmuk 2,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3290,12 ponton zárt szerdán, ez 8,24 pontos, 0,25 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!