Amerika csúnya fordulót csinált, a DAX egy százalékos csökkenésben készül nyitni. Az euró/dollár 1,42 alatt, a forint is gyengült, 265,5-re, s az árupiacok a tegnap esti esés után tovább zuhannak. Ami egyszerre szokott mozogni, az most mind mozog lefelé, a BÉT-nek sincs esélye kilógni a sorból - fogalmazott az üzletkötő.

A vita arról zajlik, hogy ez egy korrekció az emelkedő trenden belül, vagy trendforduló, Varjú szerint lehet, hogy inkább az utóbbiról van szó, a két nagy esés egy héten belül már intő jel lehet.

A részvénypiacok sem tudják kivonni magukat az elromló hangulat alól. A spekulatív tőke mozog, a növekedés lassulását kezdik árazni, így igyekeznek minden kockázatos eszközből kiszállni.

Két hete látjuk, hogy kezdik egyre kevésbé megvenni az eséseket, nem jönnek be venni az intézmények - mondta az üzletkötő.

A BUX 2-300 pontos esést szenvedhet el ma. Ezen belül az OTP viszonylag szép technikai képet mutat, bár a forgalom eltűnt belőle. Egy nagy forgalommal megvalósuló lefordulás csúnya lenne, 6100 alatt van az a következő szint, amit érdemes figyelni.

A Richterben jelentek meg tegnap eladók, a gyógyszerpapír ma is gyengélkedhet.

A Mol pedig az olaj esése miatt nem fogja megúszni - tette hozzá az Erste üzletkötője.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!