A Mol 30 forinttal, 0,17 százalékkal 17 450 forintra erősödött, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,39 százalékkal 6485 forintra nőtt, forgalmuk 6,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 448 forintra emelkedett, forgalma 481,1 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 67 forinttal, 1,14 százalékkal 5798 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 12,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama - a Richter kivételével - emelkedett az előző napi záráshoz képest.

Kis Mihály, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1 csatornán elmondta: a BÉT alulteljesítette mind a régiós börzék, mind az európai tőzsdék indexeit. A Richter volt az egyetlen a többi vezető részvényhez hasonlítva, amely mínuszban zárt, ennek nem volt "vállalat-specifikus" oka, valószínűleg az történt, hogy csak egy nagyobb eladó, illetve egy jelentősebb profitrealizálás történt.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője elmondta: a BUX a nemzetközi piacokhoz képest alulteljesített, az európai tőzsdéken optimista hangulat uralkodott el azt követően, hogy az angol jegybank nem változtatott az alapkamaton, illetve az Erste csoport kedvező előzetes adatokat közölt az idei második negyedévről. A BÉT-en az OTP napközben fordítani tudott, pluszban zárt, a többi blue chiphez képest jelentős forgalomban.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!