A gyenge start után jobbára 27 700 pont körül ingadozott a BUX pénteken, majd zárásra 27 750,28 pontra kúszott fel, ami már kevesebb mint 0,1 százalékkal maradt el az egy nappal korábban feljegyzettől. A parkett 34,5 milliárd forintos forgalmának felét a napközben másfél százalékos veszteséggel a 27 ezres szint közelében is megforduló, ám végül 0,2 százalékos mínusszal 27 345-ön záró Mol-részvények adták. Az OTP-papírok a piros start után magukra találtak, a 9400 forintos záróár 0,1 százalékkal múlta felül a csütörtökit. A Telekom hullámvasútra ült, a délutáni többletek záráshoz közeledve mínuszba fordultak, ám a fél öt után érvényes 945 forintos ár már megegyezett az egy nappal korábbival. Hasonló utat járt be a Richter azzal a különbséggel, hogy a 38 525 forintos záróár 0,2 százalékos gyengülés eredményeként alakult ki. A szektortárs Egis jegyzése ugyanakkor emelkedett, 0,4 százalékkal 22 895 forintra, míg az FHB 1,7 százalékkal 2055 forintra zuhant, ami az érdemi forgalmú instrumentomok körét tekintve a legnagyobb mínusznak bizonyult. Nem volt sokkal kisebb a Fotex-részvények hatszázmilliós forgalomban bemutatott másfél százalékos esése sem, ami után 985 forinton landolt a kurzus. A technológiai szektor vegyes képet mutatott: az econet 204 forintos záróárat eredményező 1,0 százalékos erősödésével szemben a FreeSoft 0,4 a Synergon 0,2 százalékkal került lejjebb. A nap nyertese egyértelműen a Phylaxia lett, a részvény kurzusa 6,9 százalékos ugrással 31 forinton végzett, harmincmilliós forgalom mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!