Budapest megúszta a nagyobb zuhanást

A mai világpiaci eladási hullám nem kímélte a Budapesti Értéktőzsdét sem: délelőtt volt, hogy ötszáz pontos mínuszban járt a BUX index, végül azonban további ingadozások után csak 160 pontot, tehát 0,7 százalékot esett, és 22 463 ponton zárt.
NAPI, 2011. május 23. hétfő, 17:22
Fotó:

A forgalom lényegesen meghaladta az idei átlagot, és a nagyobb papírok mindegyike mínuszban fejezte be a kereskedést.

Az OTP 0,8 százalékos esés után 5875 forinton zárt, a Mol pedig fél százalékkal maradt el a tegnapi záróárfolyamától, 22 400 forinton.

A Magyar Telekom részvényeinek értéke 0,2 százalékkal csökkent, 528 forintos áron zárt. A Richter 1 százalékos esés után 35 935 forinton, a másik gyógyszeripari papír, az EGIS pedig 0,7 százalékos gyengülés után 19 150 forinton fejezte be a napot.

A kisebb papírok között különös utat járt be az Econet, amely 23 forinton és 28 forinton is járt, végül azonban változatlan, 27 forintos árfolyamon zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK