A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas, 25,4 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény erősödött az előző napi záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint "nagy csapkodás" volt a magyar piacon. A nap eleji likvidálások miatt újabb mélypontokat értek el az árfolyamok, majd a nemzetközi piacok hatására megérkeztek a vevők, és végül szép pluszban zárt a BÉT - mondta.

A vezető elemző szerint a szerdai emelkedés főként az elmúlt napokban kialakult heves túladottságnak köszönhető, annak, hogy túl hirtelen, túl sokat estek az árfolyamok. Emellett a nemzetközi hangulat is pozitív a záráshoz közeledve - tette hozzá. A vezető részvények közül leginkább a Richter tudott visszapattanni majdnem 2 százalékos emelkedéssel, de még a Molban is volt erő, ismét 2500 forint - egy fontos technikai szint - fölé húzták az árfolyamát - mondta.

 

  • A Mol 32 forinttal, 1,29 százalékkal 2520 forintra erősödött, 5,2 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 60 forinttal, 0,41 százalékkal 14 570 forintra nőtt, forgalmuk 11,7 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,95 százalékkal 425 forintra emelkedett, forgalma 444,9 millió forint volt.
  • A Richter-papírok ára 120 forinttal, 1,80 százalékkal 6775 forintra nőtt, forgalmuk 6,7 milliárd forintot ért el.
  • A BUMIX 3486,39 ponton zárt szerdán, ez 19 pontos, 0,55 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Az európai tőzsdék vegyesen zárták. A szerdai napról részletesen itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!