A napközbeni gyengélkedés után - elsősorban az új erőre kapó OTP lendületének köszönhetően - emelkedésbe váltott a BUX, a mutató végül 0,9 százalékos többlettel napi maximumán, 23 507,86 ponton fejezte be a kereskedést. A forgalom a hét első tőzsdenapjához képest a negyedével csökkent, 13,5 milliárd forintra. Az OTP ázsióját kora délutántól az javította jelentősen, hogy a Citibank tartásról vételre módosította bankpapírra vonatkozó ajánlatát, 9400 forintra csökkentve egyúttal az instrumentum célárát. A részvények a keddi, 2,1 százalékos drágulás után szerdán további 2,4 százalékkal híztak, 7615 forinton várva a csütörtökre virradóra megjelenő első negyedéves gyorsjelentést. A számait szintén ma éjfél után nyilvánosságra hozó Mol papírjai ha kevésbé látványosan is, de ugyancsak fordítottak, a korábbi gyengülést maguk mögött hagyva 0,4 százalékkal 23 700 forintra erősödtek. Ennél határozottabb emelkedésbe váltott délután a Richter, a 33 600-as záróár 1,5 százalékos többletet takart, miközben a Telekom 0,6 százalékkal 875 forintra süllyedt. Az Egis nem tartott szektortársával, így a keddi esést további 0,5 százalékos gyengüléssel tetézve 18 400 forinton landolt. Az éves összevetésben az adózott eredmény egyharmados bővülését ám változatlan prognózist tartalmazó gyorsjelentésével a tőzsdezárás után előrukkolt FHB részvényei a keddi menetelés után meredek lejtőre kerültek, az 1385 forintos záróár 2,5 százalékkal múlta alul az egy nappal korábbit. A szintén ma délután jelentő Danubius papírjai is a vesztesek közé iratkoztak fel, 0,6 százalékkal 7210 forintra gyengültek. A nap végére elfogyott a reggel még 6,5 százalékos többlettel 296 forinton tetőző AAA Auto lendülete, a 278 forintos záróár megegyezett az egy nappal korábbival.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!