A nap vesztese a Mol volt, a részvények árfolyama 1,5 százalékkal 13 620 forintra csökkent 2,8 milliárdos forgalomban. Az esést elemzők annak a hírnek tulajdonítják, hogy a Cseh Energetikai Művek (CEZ) mintegy 450 millió euró értékű 3 év és hat hónap múlva lejáró, átváltható kötvényt bocsát ki, mert ezt tartja a legmegfelelőbb eszköznek a tulajdonában lévő 7 százaléknyi Mol-részvény alacsony likviditásának kezelésére.

A Richternek sem ez volt a legjobb napja, a gyógyszercég papírjai 0,6 százalékkal 4670 forintra estek.

Az OTP-nek jobb napja volt, a papírok 0,2 százalékkal 4260 forintra drágultak 4,9 milliárdos forgalom mellett.

A Magyar Telekom pluszos napot tudhat maga mögött, árfolyama 0,3 százalékkal 303 forintra emelkedett 238,5 milliós forgalom mellett.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!