Buffett pesszimizmusa megviselte New Yorkot

Csökkenéssel zártak a New York-i indexek, három kereskedési nap után először: a Dow Jones ipari átlag 0,7 százalékkal 7837,86 pontra, a Nasdaq Composite 1,3 százalékkal 1320,29 pontra, az S&P 500 0,8 százalékkal 834,81 pontra esett vissza.
Szabó Márta, 2003. március 4. kedd, 08:06
Fotó:

A vevők kedvét leginkább példaképük, a sokszoros milliárdos nagybefektető, Warren Buffett rontotta el - legalábbis a Bloomberg szerint - , miután éves beszámolójában kijelentette: három évi árfolyamesés után is kevés olyan részvényt találni, amelyik akár csak mérsékelten is vonzó volna. Nem javított a helyzeten az iraki válság elhúzódása sem; azt követően, hogy Irak elkezdte megsemmisíteni rakétáit, Törökország pedig elutasította az amerikai csapatok beengedését, már megint nem tudni, mikor lesz háború, márpedig a piacok a bizonytalanságot szeretik a legkevésbé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK