Indonézia negyedik legnagyobb e-kereskedelmi vállalatának tőzsdei bevezetése, - amely mögött többek között a szingapúri szuverén befektető, a GIC és a Microsoft áll -, akkor történt, amikor Indonézia 40 milliárd dolláros e-kereskedelmi piaca az erős, világjárvány által vezérelt keresletből profitál. A Reuters két forrása szerint a tőzsdei bevezetésre - amely az első egy indonéziai technológiai unikornis által végrehajtott IPO - leadott megrendelések többszörösen fedezettek voltak, az egyik szerint a kibocsátásra több mint 6 milliárd dollárnyi ajánlat érkezett.

Néhány hónappal ezelőttig a Bukalapak mindössze 300 millió dollárt akart szerezni a bevezetésével, ez később 800 millió dollárra nőtt, majd a múlt héten 1,5 milliárd dollárt vártak.

A Bukalapak az IPO-t a jelzett 750 és 850 rúpia darabonkénti árfolyamának felső határán árazta be, a vállalatot nagyjából 6 milliárd dollárra értékelték - mondták a források. A Bukalapak a jövő hónapban debütál a piacon.

A Bukalapak a mikro-, kis- és középvállalkozásokra összpontosít, mivel a nagyobb riválisokkal, a Tokopediával, a Sea Ltd-del, a Shopee-vel és az Alibaba Lazadával versenyez Délkelet-Ázsia legnagyobb gazdaságában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!