Busásan fizethet a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága összesen 11,742 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja a 2019. évi eredményéből, ez részvényenként 63 forintot jelent, szemben az előző évi 100 forinttal. Az osztalék kifizetése június 15-én kezdődik - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett közgyűlési előterjesztéséből az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2020. április 6. hétfő, 09:27
Fotó: Napi.hu

A saját részvényekre eső osztalékot a társaság az osztalékra jogosult részvényeseknek fizeti ki.

Az előterjesztések szerint a gyógyszeripari vállalat tavalyi egyedi eredménye 50,4 milliárd forint volt, míg a csoport konszolidált adózott eredménye 48,43 milliárd forintot tett ki a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint.

A Richter konszolidált árbevétele 2019-ben 507,8 milliárd forintot ért el az előző évi 445,5 milliárd után. A csoport adózott eredménye 2018-ban 36,2 milliárd forint volt.

A társaság már korábban közölte, hogy az április 28-ra kitűzött éves rendes közgyűlését nem személyes megjelenéssel fogja megtartani a koronavírus-járványra tekintettel.

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír a pénteki kereskedést 6085 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 7140, a legalacsonyabb 4702 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK