Nem ide tartozik, de a tőzsdenyitás után a Bloomberg televízió Bush elnök beszédét közvetítette, amelyben az elnök bejelentette: Michael Hayden négycsillagos tábornokot nevezi ki a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) élére. Több amerikai törvényhozó, köztük republikánusok is, már korábban kétségeiket fejezték ki a CIA-igazgatójelöltről, mert Haydennek köze volt az elmúlt időszak telefonlehallgatási botrányaihoz. A képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke attól tart, hogy a Hayden kinevezése körül várható vita eltereli majd a figyelmet az igazi aktuális kérdésről, a hírszerzés reformjáról. Vissza a tőzsdéhez: a mai napon az érdeklődés középpontjába kerülhet a negyedik legnagyobb amerikai bank, a Wachovia Corp., miután bejelentette, 25,5 milliárd dollárért megvásárolja a Golden West Financial Corp.-t - írta az MTI/Eco. Erősödhet az Apple Computer Inc., mert londoni bírósági döntés szerint nem követett el szabadalombitorlást a Beatles-tulajdonban lévő Apple Corps zenei vállalattal szemben. További egyesülési hír, hogy a Thermo Electron Corp. részvénycsere révén felvásárolja a Fisher Scientific International Inc.-t: az egyesített új cég értéke mintegy 10,6 milliárd dollár lesz. Az S&P 500 alakításában részt vevő cégek közül negyedéves jelentését hétfőn tette közzé az AES Corp erőmű vállalat - profitja csaknem megkétszereződött, később teszi közzé az Edison International, a Fluor Corp. és a Nabors Industries. Pénteken felfutást okozott a foglalkoztatottak számának vártnál lassúbb - a kamatemelés esetleges leállítását magával hozó - növekedése; a trend folytatását, a lendület megmaradását várják sokan". A piaci hangulatot alapvetően meghatározza a Fed szerdai ülése előtti kivárás; az elemzők többsége arra számít, a jelenlegi 4,75 százalékról 5,00 százalékra nő az irányadó kamat, ám a Reuters által megkérdezett elemzők azt is várják, hogy a most elért szint hosszú ideig megmarad, mert a növekedés lassult, az infláció mérsékelt maradt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!