A részvénypiac forgalma 66,5 milliárd forint volt a múlt heti 54,1 milliárd forint után, a vezető részvények gyengültek. A BUX index az orosz-ukrán feszültség árnyékában elég csapkodó volt a héten, a konfliktussal kapcsolatos hírek jelentősen befolyásolták a nemzetközi befektetői hangulatot - írta elemzésében az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek.

A hét fontos eseményei között felidézték, hogy pénteken hajnalban tette közzé a Mol a negyedik negyedéves gyorsjelentését. A vállalat az összes fontosabb eredménysoron felülteljesítette az elemzői várakozásokat, az adózott eredmény kivételével. Minden divízióban jobb számok születtek, mint amire számítani lehetett; 10 százalékkal teljesítette felül a Mol a 2021-es megemelt EBITDA-célkitűzését, és 2022-re is ambiciózus, 2,8 milliárd dolláros EBITDA-t jelez előre - írták.

Az OTP-re céláremelés érkezett, a HSBC elemzői a korábbi 22 ezer forintos célárat 23 500 forintra emelték, továbbra is vételre ajánlva a bank részvényét - jelezte az Equilor.

 

  • A héten az OTP árfolyama esett a legnagyobb mértékben, 6,74 százalékkal, a részvény pénteken 16 600 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 48,1 milliárd forintot.
  • A Mol-részvények ára 2,10 százalékkal csökkent, a hét utolsó kereskedési napján 2614 forinton zárt a papír, forgalma 8,79 milliárd forint volt.
  • A Richter részvényei 0,93 százalékkal gyengültek, 7980 forinton zártak pénteken, forgalmuk a héten több mint 7,55 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 0,46 százalékkal csökkent, pénteken 433 forinton fejezte be a kereskedést a részvény, heti forgalma 885 millió forint volt.
  • A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4128,63 ponton zárta a hetet, ami 70,57 ponttal, 1,68 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!