A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 0,81 pontos csökkenéssel, 53 403,36 ponton nyitott kedden, a hétfői záró értékéhez képest minimálisan gyengült. 

Nyitásban kis csökkenés elképzelhető, de a nap végén inkább erősödés várható a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) kedden az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Varga Zoltán az MTI-nek még a tőzsdenyitás előtt küldött előrejelzésében felidézte: nem szakadt meg a pozitív széria, a Mol kivételével mindegyik vezető részvény emelkedni tudott hétfőn. 

A vezető részvények közül...

  • az OTP egészen közel jár a 13 ezer forintos szinthez, ami komolyabb ellenállást jelent a bankpapír grafikonján – hétfőn az OTP-részvények ára 95 forinttal, 0,75 százalékkal 12 845 forintra erősödött, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki;
  • Mol lefordult a 2885 forintos ellenállási szintről és a 2850 forintos támasz alatt zárt, a következő fontosabb szint 2785 forint közelében húzódik – a papír árfolyama 64 forinttal, 2,22 százalékkal 2816 forintra csökkent hétfőn, 1,9 milliárd forintos forgalomban;
  • Richter jól szerepelt, a következő fontos szint 9 ezer forintnál húzódik – hétfőn a Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,02 százalékkal 8915 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el;
  • Magyar Telekom árfolyama az 50 napos mozgóátlagtól próbál elrugaszkodni, további emelkedésre a 416 forintos szint áttörése esetén lehet kilátás a szakértő szerint – a Magyar Telekom árfolyama 3,5 forinttal, 0,85 százalékkal 416 forintra nőtt, forgalma 167,1 millió forint volt hétfőn.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!