A részvénypiac forgalma 14,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: az amerikai tőzsdék keddi gyengülése részben átgyűrűzött a feltörekvő piacokra. A vezető hazai papírokat érintő vállalatspecifikus hír nem érkezett,

inkább a makrogazdasági hírek befolyásolták a kereskedést.

A péntek hajnalban érkező OTP gyorsjelentésre készülve csökkenthetik a befektetők a bankpapírban lévő kitettségüket – tette hozzá.

Mol 14 forinttal, 0,53 százalékkal 2620 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,88 százalékkal 10 150 forintra esett, forgalmuk 9,7 milliárd forintot tett ki.

Magyar Telekom árfolyama 1,5 forinttal, 0,38 százalékkal 392,50 forintra erősödött, forgalma 534,2 millió forint volt.

Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,13 százalékkal 7510 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3551,94 ponton zárt szerdán, ez 19,76 pontos, 0,55 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!