Cáfol a Mol

A Mol az általa 50 százalékban birtokolt „Zapadno-Malobalik” (ZMB) vállalat igazgatósági üléséről megjelent hírekkel kapcsolatban arról tájékoztatta a Napi Gazdaságot, hogy a ZMB Igazgatótóságának üléséről, a napokban az orosz sajtóban megjelent információk nem helytállóak.
NAPI, 2009. július 23. csütörtök, 09:43
Fotó:

Az alapszabályban rögzítet feltételekkel meghirdetetett igazgatósági ülés ugyanis sem a július 20-ára, sem későbbi időpontra nem volt összehívva. A ZMB alapszabálya szerint igazgatósági ülést jogszerűen csak a ZMB igazgatóságának elnöke hívhat össze, az igazgatósági ülést legalább 10 munkanappal megelőzően. Az orosz sajtó által hivatkozott estekben azonban ez nem történt meg.
A ZMB Igazgatóságának Elnöke az alapszabálynak megfelelően 2009. július 22-én körszavazásra bocsátotta az Orosz Föderáció Bányahatósága (Rosnedra) jegyzőkönyvében szereplő hiányosságok kiküszöböléséhez szükséges határozati javaslatokat. A szavazólapok visszaküldésére 2009. augusztus 4-én 15 óráig (moszkvai idő) van lehetősége az igazgatósági tagoknak.
A Mol mindig az Orosz Föderáció jogszabályaival összhangban tevékenykedik és a maga részéről mindent megtesz a ZMB licenszszerződésében foglaltak teljesítése érdekében - áll a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK